Türkçe
English
Ana Sayfa
Kurumsal
Tamamlayıcı Tıp Yöntemleri
Detoksun Kaynağı Oruç
Proloterapi ve PRP
Fitoterapi
Diyet ve Beslenme
Akupunktur
Kolon Tedavisi
Detoks Anti-Aging
Manuel Terapi
Meridyen Tarama
Oberon
Lazer Terapi
Osteopathy
Craniosacral Terapi
Magneto Terapi
Refleksoloji
Masaj Terapi
Homeopati
Naturopati
Lenfa Drenaj
Reiki Chakra Terapi
Acupressure
ESWT
Aroma Terapi
Hacamat
RTM
Dr. Mustafa Yaşar RTM'i Anlatıyor
RTM Nedir?
RTM'i Destekleyen Doğal Terapi Yöntemleri
Dörtlü Beden Yapısı
Bilgiler değişiyor
Bilgilenme her şeydir
Rtm Tedavi Yaklaşımı
RTM (Remember-Regeneration Therapy Method) devreye giriyor
RTM Ekseninde Sağlığın Devamı
Örnek Vakalar
Sağlık Rehberi
Medya
Güncel Haberler
Televizyon
Galeri
İletişim
Sağlık Rehberi
Sağlık Rehberi
Yemek Alışkanlıklarımız ve Dikkat Etmemiz Gerekenler
Yenilecek sebze ve meyveler mevsiminde ve taze alınmalıdır.
Sebze ve meyveler mümkün olduğunca çiğ yenilmelidir.
Sebze ve meyveler uzun süre su içerisinde bırakılmamalıdır.
Aksi takdirde suda çözünen vitaminler ve mineraller kayba uğrayacaktır.
Mümkün olduğunca kabuğu soyulmadan yenilmelidir.
Çürümüş ve bozulmuş sebze ve meyveler yenilmemelidir.
Pişirme ve servis esnasında kullanılan alüminyum kaplar, alüminyum kağıtlar, emaye kaplar (Kaplama ürünler) ve plastik kaplar sağlığa zararlıdır.
Cam ürünler, çelik kaplar, fayans ve porselen kaplar, toprak çömlekler (Kaliteli üretilmiş) pişirme ve servis açısından uygundur.
Düdüklü tencereler 100 derece üzerinde sıcaklık uyguladıkları için vitamini, minerali ve proteini tahrip etmektedir.
Yemekleri pişirirken;
Tüm gıdaların vitamin, mineral ve protein değerleri çiğ hallerine göre belirlenmiştir. Fakat genelde pişirilerek yenir.
Eğer uygun olmayan şartlarda yapılırsa hem bu değerler kaybedilir, hem de gıdalar fayda yerine zararlı sonuçlar doğurabilir.
Bazı gıdalardaki enzimler 40-80 derece arasında bozulurken, C vitamini 60 derecede tamamen tahrip olur.
120 derece üzerine pişirilen yağlar bırakın fayda sağlamayı, aksine kanserojen maddelere dönüşür.
Bu nedenle;
Pişirmeler düşük ısıda yapılmalıdır.
Elden geldiğince pişirmeden yenmelidir.
Kabuklu gıdalar soyulmadan yenmelidir.
Düdüklü tencere çok mecbur kalınmadıkça kullanılmamalıdır.
Pişirme esnasında yeterli miktarda su konulmalıdır. Pişirme suyu atılmamalıdır. (Zira vitamin ve mineraller bu su içerisindedir)
En iyi pişirme közde olur. Fakat uzun sürer.
Diğer Yayınlar
Suyun Yaşamımızdaki Yeri
Dünyanın üçte ikisini, vücudumuzun ise dörtte üçünü oluşturan su, yaşamımızın ayrılmaz bir parçasıdır. Suyun vücudumuzda çok önemli vazifeleri vardır.
devamı